Ανακοίνωση Ελληνικής ένωσης Μπιλιάρδου

Πριν απο λίγους μήνες γεννήθηκε απο μια παρέα η ιδέα της Ελληνικής Ενωσης Μπιλιάρδου.
Δυο εβδομάδες αργότερα σε μια συγκέντρωση πλέον των 60 ενδιαφερομένων παικτών – καταστηματαρχών μου ανατέθηκε δια βοής και με την βοήθεια αρκετών εθελοντών το ολο εγχείρημα και τα πρωταρχικά του στάδια τα οποία ήταν η αγωνιστική ένωση ει δυνατόν όλης της Ελλάδας χωρίς
αντιπαραθέσεις, και η πιθανή τότε αναγνώριση της κινησής μας απο την CEB που θα είχε σαν συνέπεια την δυνατότητα της συμμετοχής χωρίς προβλήματα των Ελλήνων παικτών σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις.
Σε αυτούς τους μήνες λοιπόν έγιναν αρκετά τα οποία μπορούν πλέον να ανακοινωθούν επίσημα.
1/ Συζήτηση και συμφωνία με την Βόρειο Ελλάδα για κοινή αγωνιστική γραμμή πλεύσης και ένταξή της στη δύναμη της Ενωσης.
2/ Αναγνώριση της Ενωσής μας με την επωνυμία Hellenic Billiard Union σαν νέο μέλος της CEB. Αυτό έγινε στην τακτική συνεδρίαση του συμβουλίου της στις 27-29/06/2014 και η απόφαση κοινοποιήθηκε σε όλες τις Ομοσπονδίες-μέλη όπως και στην UMB.
3/ Δημιουργία του καταστατικού της Ενωσης και καταθεσή του στο Πρωτοδικείο για έγκριση.
Η σύνταξη του καταστατικού έγινε με την αφιλοκερδή βοήθεια του κ. Λιβανού Σ και τον ευχαριστούμε πολύ.
Σε αυτή την πολύπλευρη προσπάθεια χρειάστηκε η βοήθεια αρκετών εθελοντών και θέλω να τονίσω οτι δόθηκε απλόχερα απο όπου και αν ζητήθηκε.
Χρειάστηκαν επίσης και χρήματα για τα πρώτα έξοδα μας στα οποία εχουν μέχρι στιγμής ισσόποσα συνεισφέρει με το ποσό των 100€ οι:
Παπαδάκης Ι.- Χατζηπαυλής Ν. – Μουλός Ε. – Λοντζετίδης Κ. – Μιχάλης Α. – Τσοκάντας Δ. – Πολυχρονόπουλος Ν. – Κασιδόκωστας Φ.
Θέλω προς αποφυγή των όποιων παρεξηγήσεων να τονίσω οτι:
1/ Η επιλογή των 21 ιδρυτικών μελών του Σωματείου μας έγινε με αναγκαίο πρώτο κριτήριο την αναγνωρισημότητα των ονομάτων τους διεθνώς.
2/ Η συμμετοχή των καταστηματαρχών στα έξοδα δεν συνεπάγεται τον αποκλεισμό όσων δεν βλέπουν το ονομά τους στις επερχόμενες κινήσεις μας.
Νομίζω οτι ενα σημαντικό και αναγκαίο βήμα έγινε και ένας κύκλος έκλεισε με επιτυχία.
Ανοίγει ένας μεγαλύτερος πλέον με μεγαλύτερες υποχρεώσεις και ευθύνες απο όλους μας.
Τα επόμενα μας βήματα ειναι: Αγωνιστικό ημερολόγιο σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο για το 2014-2015 και δημιουργία της ιστοσελίδας μας.
Στόχος μας η έναρξη των αγώνων αρχές Οκτωβρίου.
Καλό θα ήταν οσο αφορά το ομαδικό να αρχίσουν στα club (της Αθήνας) οι διεργασίες για τις συνθέσεις των ομάδων τους με τα εξής κριτήρια:

1/ Μη δυνατότητα ύπαρξης δυο (2) η περισσοτέρων παικτών που βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα στην ιδια ομάδα.
2/ Δυνατότητα να δηλώσουν εως 2 ομάδες στην 1η κατηγορία και οσες επιθυμούν στην 2η.
3/ Το σύνολο των συμμετοχών της 1ης κατηγορίας (μετά την αφαίρεση του κόστους Κυπέλου και μεταλίων) θα δοθεί στην Πρωταθλήτρια ομάδα σαν βοήθημα οδοιπορικών για την συμμετοχή της στο Πανευρωπαικό ομάδων.
4/ Το σύνολο των συμμετοχών της 2ης κατηγορίας (μετά την αφαίρεση του κόστους Κυπέλου και μεταλίων) θα δοθεί στην Πρωταθλήτρια ομάδα.
5/ Η δήλωση συμμετοχής ομάδας που απαρτίζεται απο παίκτες αναγνωρισμένης αξίας στην δεύτερη κατηγορία θα θεωρηθεί αθέμιτη και δεν θα γίνει δεκτή.
6/ Χωρίς να είναι ακριβές αυτή τη στιγμή το ποσό για κάθε ομάδα της 1ης κατηγορίας δεν θα είναι λιγότερο των 100€ και επίσης το ποσό για κάθε ομάδα της 2ης δεν θα υπερβαίνει τα 50€.
7/ Τα τελικά θα διεξαχθούν με τη συμμετοχή οκτώ (8) ομάδων ( 5 απο την Αθηνα – 2 απο την Βόρειο Ελλάδα και 1 απο την Κρήτη ) σε δυο γκρουπ των τεσσάρων.
8/ Θα γίνει προσπάθεια να καλυφθεί μέρος των εξόδων για τις ομάδες που θα χρειαστεί να μετακινηθούν στα τελικά.
Κλείνοντας θέλω να πω οτι είναι η πρώτη φορά ( με εξαίρεση τα 2-3 πρώτα χρόνια της ΕΦΟΜ) που το Ελληνικό μπιλιάρδο εχει την ευκαιρία να κινηθεί απο την δύναμη των παικτών του με την στήριξη και οχι το οποιο ευκαιριακό καπέλωμα απο τους καταστηματάρχες – εμπόρους, και με την δυνατότητα να κινηθεί σε οχι τόσο ασφυκτικά πλαίσια οπως αυτά που ορίζει ο αθλητικός νόμος.
Θέλω να τονίσω οτι η Ενωση δεν εχει σκοπό να εξυπηρετήσει μονομερώς ούτε τα συμφέροντα των καλών παικτών και μόνο, ούτε το αγώνισμα των τρισπόντων και μόνο, και θα προσπαθήσει να είναι οσο πιο δίκαιη μπορεί με γνόμωνα το συμφέρον του συνόλου και τη δημιουργία προυποθέσεων το συνολο αυτό να μεγαλώσει.
Το βέβαιο είναι οτι έχουμε την ευκαιρία μας.
Αν θα τα καταφέρουμε εξαρτάται απο μας!
Ενα προσωπικό ευχαριστώ σε ολους οσους βοήθησαν και σε ολους τους αγνώστους στο ευρύ κοινό φίλους του μπιλιάρδου που με προσωπικά τους μηνύματα δήλωσαν ετοιμοι να βοηθήσουν.
Μάλλον είμαστε περισσότεροι απο οσο οι ίδιοι νομίζουμε!
Για την προσωρινή διοικούσα επιτροπή
Τρεμούλης Νίκος
Λοντζετίδης Κων/νος
Πεντάζος Στελιος
Σαββόπουλος Ιωάννης
Σαρακηνός Ευάγγελος

Leave a Comment